ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Ilık mı Soğuk mu? Suyunuzu Nasıl Alırdınız?

    Ilık mı soğuk mu? Suyunuzu nasıl alırdınız?

    Su vazgeçilmezimiz. Özellikle de yaz aylarında her an yanı başımızda… Kimimiz litrelerce su tüketirken kimimiz yaz kış suyu daha az tüketiyor. Suyun ne kadar tüketildiğinin yanı sıra uygun sıcaklıkta tüketilip tüketilmediği de bir hayli önem taşıyor. Peki suyu doğru sıcaklıkta içiyor muyuz? 

    Soğuk sudan vazgeçemeyenlerdendeniz su içme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekebilir.

    Uzmanlar, ideal ısının 16 derece civarında olduğunu söylüyor ve suyun daha soğuk içilmesi durumunda oluşabilecek olumsuz etkilere karşı uyarıyor.

    Normal vücut ısısı olan 36-37 derece ile içilen suyun sıcaklığı arasındaki farkın 10-12 dereceyi geçmemesi gerekiyor. Vücudun ritmini korumak, oda sıcaklığında su içmek öneriliyor.

    Virüs ve bakteriler soğuğu seviyor. Soğuk su içmek, doğrudan hastalık nedeni sayılmasa da özellikle bağışıklığın düşük olduğu dönemlerde mukusun kalınlaşmasıyla hastalığa giden yolu açan etkenlerden biri olarak görülüyor.

    Soğuk su, mide ve bağırsak problemlerine yol açabiliyor. Hızlı bir şekilde soğuk su tüketildiğinde, yemek borusunda kasılma ve buna bağlı rahatsızlıklar yaşanabiliyor.

    Herhangi bir mide şikayeti olmayanlarda bu etkiler görülmezken özellikle gastrit ve ülser hastalığı olanlarda soğuk su mide asidini artırarak aşırı gaz, kramp şeklinde ağrı, yanma ve mide rahatsızlıklarının artması şeklinde kendini gösteriyor.

    Soğuk su kilo verdirir mi? 

    Soğuk su içmenin, vücudun soğuk suyu ısıtmak zorunda kaldığı için ekstra bir kalori yaktığı, dolayısıyla kilo verme için soğuk suyun ılık suya göre daha etkili olduğu görüşü yaygın olsa da birçok uzman su içme ve kilo verme konusunda bir bağlantı olmadığını belirtiyor. Çünkü soğuk su içildiğinde mideden su çabuk boşalıyor. Bu da kilo vermek yerine kan şekeri dengesinin bozulmasına yol açıyor.

    Ters ozmoz sistemi ile arıtılan su arıtma cihazları, suyu kaynağında arıtarak musluktan 7\24 uygun sıcaklıkta kaliteli su içmenin en pratik yolu olarak karşımıza çıkıyor. Suyu oda sıcaklığında içemeyenler için çözüm soğuk suya biraz ılık su katmak şeklinde olabilirken suyu mutlaka soğuk olarak tüketmek isteyenlerin yavaş yavaş küçük yudumlar halinde içmesi en iyi seçenek olarak görünüyor.