ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Sağlıklı Bir Hamilelik ve Sağlıklı Bir Doğum için Su İçin

    Sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir doğum için su için

    Hamilelik sürecinde, özellikle sıcak yaz aylarında yeterli miktarda su içmek anne ve bebek sağlığı için hayati önem taşıyor. Sıvı kaybı yaşanması, hem anne adayını hem de anne karnındaki bebeği pek çok sağlık riskiyle karşı karşıya bırakabiliyor. 

    Anne karnında bebeğin etrafını saran amniyotik sıvı oluşur. Amniyon sıvısının yeterli olması, bebeğin gelişimi ve hareketleri için son derece önemlidir. Amniyon sıvısındaki azalma, bebeğin gelişiminde yavaşlamaya sebep olur.Anne adayınını yeterli miktarda sıvı tüketmesi, amniyotik sıvının seviyesini korur. 

    Yeterli su tükerimi, anne adayının sindirim ve bağışıklık sistemi, cilt sağlığı ve eklemleri için de fayda sağlar. Rahim kasılmalarını engelleyerek erken doğum riskini önler. Hamilelikte vücutta görülen ödemleri azaltır. Yine hamilelikte sıkça görülen idrar enfeksiyonu, kabızlık ve hemoroidi önler. Cilt sağlığı için olumlu etkileri olan su, hamilelikte ciltte görülen çatlakların oluşumunu da azaltır. 

    Gebelikte artan su ihtiyacı nedeniyle günde en az 8-10 bardak su içilmesi önerilirken yazın bu miktarı artırmak gerekir. Çünkü sıcak havalarda anne adayları dehidrasyon riskiyle karşı karşıya kalabilir. Baş ağrısı, baş dönmesi, aşırı susuzluk, azalmış idrar çıkışı ve koyu renkli idrar gibi belirtilerle kendisini gösteren dehidrasyon; kan basıncının düşmesi, kandaki şeker ve tuz düzeylerinin bozulması, nabzın hızlanması, bilinçte bozulma gibi sorunlara sebep olabilir.