ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Spor Yaparken Vücudunuzun Sıvı Dengesini Koruyun

    Spor yaparken vücudunuzun sıvı dengesini koruyun

    Sağlıklı ve zinde bir yaşam için düzenli spor yapmanın önemi tartışılmazdır. Spor yapanların, sıvı kaybına bağlı sağlık problemleri yaşamamak ve spordan maksimum fayda sağlamak için yeterli su tüketimine dikkat etmeleri gerekir.

    Spor yapanlar için su ihtiyacı, yapmayanlara göre daha fazladır. Spor aktivitesinin süresi ve şiddetine göre su gereksinimi artar ve su tüketimini buna göre düzenlemek gerekir. Sporcunun yaşı, cinsiyeti ve kilosu da su ihtiyacının değişkenlik göstermesinde etkilidir.  

    Su içmek, spor yaparken yağ yakımını hızlandırır. Spor yaparken terle birlikte kaybolan sıvıyı yerine koymak, kas kütlesinin korunması için gereklidir. Spor sırasında kalp atışı hızlanır ve kan basıncı artar. Su, hücrelere oksijen ve besin sağladığı için de önemlidir.

    Spor yapanlar ne kadar su tüketmeli?

    Spor yapanlarda kas ağrılarını ve yorgunluğu geciktiren suyun tüketim miktarı, havanın sıcaklığı ve egzersizin ağırlığına göre değişir.

    Spor yapanların, sporda ne kadar sıvı kaybettiklerini görmek açsından antrenman öncesinde ve sonrasında vücut ağırlıklarını ölçmeleri önerilir. Vücut ağırlığı arasındaki fark, su kaybı miktarı hakkında bilgi verir. Antrenman sonrasında kaybedilen her kilogram su için 1,5 litre su içilmesi gerekir.

    Sporcular, idrar renklerinden vücutlarındaki su oranının yeterli olup olmadığını anlayabilirler. Koyu renk idrar, vücuttaki sıvının yeterli olmadığını gösterir ve rengi açılana kadar sıvı tüketiminin artırılması önerilir. 

    Suyu ters ozmoz sistemi ile arıtan, NSF belgeli su arıtma cihazları ile arıtılmış suyu mataranızda taşıyın, spor yaparken vücudunuzun sıvı dengesini koruyun.