ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Su Musluğa Nasıl Ulaşır?

    Su musluğa nasıl ulaşır? 

    Her gün kullandığımız su, kaynağından evlerimize gelirken çeşitli aşamalardan geçiyor. Bu uzun yolculuk, evlerimizin musluğunda bitiyor. Peki nelere dikkat etmek gerekiyor?

    Dere, baraj, göl, kaynak gibi doğadaki mevcut su kaynaklarından elde edilen ham su, çevresindeki araziden süzülerek geldiği için kullanıma uygun değildir. Zararlı bakteriler, metaller, kimyasal maddeler içerebildiği için musluktan akmadan önce birçok aşamadan geçirilmesi gerekir. 

    Ham suların musluğa ulaşma evresinde, içilebilir hale gelmesi için içme suyu arıtma tesisleri yeterli değildir. Su, tasfiye işlemlerinden geçirilerek sağlık koşullarına uygun hale getirilmelidir. Ham sular arıtma tesisinde çeşitli aşamalardan geçer. Bu aşamalar ön çöktürme havuz veya tankları, koagülasyon havuzları, havalandırma, hızlı karıştırıcı havuz ve flokülasyon, sedimantasyon, klorlama, filtreler, süzülen suyun depolanması, klorlama, pompa ve dağıtım şeklindedir. Ham suyun kirlilik derecesine göre geçirdiği aşamalar farklılık gösterebilir. 

    Su boruları yeterince sağlıklı mı?

    Şehir hatlarına ulaşırken yer altından dolaşan borular sayesinde evlerimize, musluklarımıza gelen suyun her aşaması önemlidir.

    Su evlere taşınırken, geçmiş yıllarda hem ucuz ve kaynak yapımının kolay olması sebebiyle yaygın olarak kullanılan kurşun borular, sağlığı riske attığı için yerini bakır ve galvanizli çelik borularla polipropilen evsaflı özel plastik borulara bıraktı. Ancak eski binalarda halen kullanılabiliyor ve bu durum sağlığı tehdit ediyor. Çünkü ağır bir metal olan kurşun ciddi toksik etkilere sebep oluyor.

    Tesisatın demir boru olup eskiyip paslanması durumunda da su musluktan paslı ve küflü akıyor, bu durum da insan sağlığını tehlikeye atıyor.

    Tesisat borularının malzemesinin sağlığa uygunluğuna dikkat edilmesi, boruların bir ömrü olduğunun unutulmaması ve belli bir zaman geçtikten sonra değiştirilmesi gerekiyor.

    Evinize gelen suyu arıtarak içmeye uygun hale getirebilir, bu uzun yolculuğu su bardağınızda güvenle bitirebilirsiniz. Burada önemli olan seçtiğiniz arıtma cihazı, düzenli bakımı, filtre özellikleri ve plastik malzemenin NSF belgeli olmasıdır.