ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Su; Vücudunuza Mışıl Mışıl Uyku, Size Zindelik Versin

    Su; vücudunuza mışıl mışıl uyku, size zindelik versin…

    İnsan ömrünün ortalama üçte biri uykuda geçer. Günlük uyku ihtiyacı kişiden kişiye farklılık gösterse de zinde bir yaşam için uykunun süresinden çok kaliteli olması önemlidir.

    Vücudu temizleyen, böbrek problemlerinden kalp rahatsızlıklarına, bulaşıcı hastalıklardan sindirim sorunlarına kadar birçok sağlık problemini önleyen dengeli su tüketimi, sağlıklı ve kaliteli bir uykunun da vazgeçilmezidir.
    Vücudu onaran, bağışıklık sistemini destekleyen, yaşam kalitesini arttıran uykuda hücrelerin ve dokuların su kıtlığı çekmemesi için, bedenin sıvı ihtiyacını dengeli bir şekilde karşılamak gerekir.

    Güne su içerek başlayın

    Vücut, idrar ve terleme dışında solunum yoluyla da sıvı kaybeder. Uyanınca içeceğiniz 2 bardak ılık su, güne daha dinç başlamanıza yardım eder.

    Uykuya rahat dalabilmek, gece susuzluk yaşamamak için gün içinde 2-2.5 litre su tüketmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir. Ancak içtiğiniz suyun kalitesi de çok önemlidir. Suyu ters ozmoz sistemiyle arıtan, arıttıktan sonra mineral ekleyerek zenginleştiren bir su arıtma cihazı tercih edebilirsiniz.

    Vücut ısınızı düzenlemeye yardımcı olan suyu özellikle sıcak havalarda ısının yüksek olduğu ortamlarda tüketmek, yatmadan önce vücut ısısını düzenlemek açısından önemlidir.

    Su tüketirken bir kerede fazla miktarda tüketmek yerine gün boyunca dengeli bir şekilde tüketmek gerekir. Özellikle uyku öncesinde ani ve fazla miktarda su tüketimi, uykunun bölünmesine ve uyku kalitesinin bozulmasına yol açabilir.

    Uykuya dalamayanlar için birkaç tüyo:

    *Yatmadan 2 saat önce yeme içmeyi sonlandırın.
    *Uykuya dalmadan önce oda ısısının ideal ölçüde olduğundan emin olun. *Vücudunuzu saran, sıkı kıyafetler giymeyin.
    *Mümkün olduğunca rahatlamaya çalışın. Bunun için askerlerin uyguladığı taktiği uygulayabilirsiniz: gözlerinizi kapatın, alnınızdan itibaren yüz kaslarınızı sonra boynunuzu, kol, el, bacak ve ayaklarınızı gevşetin. Bu aşamada kendinizi bir hamakta ya da bir kayıkta hayal etmek gevşemenizi kolaylaştıracaktır. 

    Bir ay süreyle bu egzersizleri yapmak, uykuya dalış sürenizi kısaltacak ve uyku kalitenizi yükseltecektir.