ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Suyu Ne Zaman Tüketmeliyiz?

    Suyu ne zaman tüketmeliyiz?

    Gün içinde yeterli miktarda su tüketiyorsunuz, peki suyu doğru zamanlarda tüketiyor musunuz? Araştırmalara göre, suyu doğru zamanlarda tüketmek; mide şikayetleri, kabızlık, şişkinlik, tansiyon gibi şikayetlerin önlenmesi konusunda oldukça etkili. 

    Peki suyu ne zaman tüketmeliyiz? Güne mutlaka su içerek başlamak gerekir. Sabah uyanır uyanmaz, gece boyunca ortamdaki sıcaklığa bağlı olarak değişen miktarlarda kaybettiğimiz sıvıyı yerine koymalıyız. Sizinle birlikte uyuyan metabolizmanızı uyandırmanın en iyi yolu güne su içerek başlamaktır.

    Yemekle birlike ve yemekten hemen sonra içilen su, mide asidini azaltabilir, besinlerin sindirimini olumsuz etkileyebilir. Yemek sırasında ve yemekten hemen sonra su içilmemelidir.

    Yemekten bir süre önce su içmek ise yemekten önce çorba içmek gibi mide kazınmasını önleyebilir. Doygunluk hissi vererek daha az kalori alımını sağlayabilir. Araştırmalar, yemeklerden önce su içenlerde anlamlı oranlarda kilo kaybı yaşandığını göstermektedir. 

    Egzersizden en az bir saat önce su içmeyi ihmal etmemek gerekir. Böylelikle su mideden hızlıca geçip kana karışır. Spor esnasında su içmek ise tansiyon düşüklüğü, şişkinlik, kalp hızının artışına sebep olabilir, bu da yorgunluk demektir. Su dengesi spor öncesi tamamlanmalıdır. 

    Gece yatmadan önce içmek tuvalete çıkma sıklığını artırır.  Gece uykudan uyanmamak için akşam su içmek istemiyorsanız su içmeyi gündüze yayabilirsiniz.  Unutmamak için alarm kurabilirsiniz.

    Baş ağrısından kurtulun

    Günümüzde baş ağrısı sorunu sıkça görülmektedir. Baş ağrısı hissettiğiniz anda su içerek ağrıyı önleyebilir, başınızdaki gerilimi azaltabilirsiniz.

    Çarpıntı hissediyorsanız dehidrasyon yaşıyor olabilirsiniz, yine su içerek kalp hızının düşmesini sağlayabilirsiniz.

    Duş esnasında da gözenekler açıldığı için sıvı kaybı olur. Duştan yarım saat önce su içmek bu noktada da etkilidir.

    Gerek sebze meyveler gerekse çeşitli içecekler su içme isteğini bastırdığı için susuzluk hissi pek yaşanmaz. Susuzluk, genellikle vücutta belirtiler başladıktan sonra ortaya çıkar. Suyu susuzluk hissinin gelmesini beklemeden, görev edinerek yeterli miktarda tüketmek gerekir. Meyveler, özellikle yazın tüketilen kavun karpuz gibi meyveler su içerse ve susuzluğa iyi gelse de suyun yerine geçmez. Suyunuzu yanınızda taşımanız, daha sık tüketmenizi kolaylaştırır.

    Suyu ters ozmoz sistemi ile arıtan, filtreleme sonrası mineral ekleyip zenginleştiren arıtma cihazı seçerek, doğru zamanda doğru su tüketebilirsiniz.