ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Vücudu Arındıran Su Diyeti Nasıl Uygulanır?

    Vücudu arındıran su diyeti nasıl uygulanır?

    Hızlı kilo vermek isteyenlerin son dönemlerde sıkça tercih ettiği bir diyet olan su diyeti, bol miktarda su içilerek detoks etkisi sağlıyor, kalori yakımını artırıyor. Bir uzman gözetiminde doğru uygulandığı takdirde hızlı ve etkili sonuçlar verirken, doğru uygulanmadığında bazı sakıncalar doğurabiliyor.

    Su diyetinde amaç nedir?

    Su ile aç kalınarak beyin açlığı öğrenir ve psikolojik açlık azalır. Vücut az yemeyi öğrenir, duygusal açlık azalır, hem vücut hem beyin irade kazanır. Su diyetinin kalıcı zayıflığı sağlamasının en temel sebebi budur. Aç kalındığında vücutta birçok değişiklik olur. İltihaplı hücreler, mikroplar, parazitler, yaşlanmış hücreler, mantarlar, işe yaramayan yağ ve proteinlerden temizlenerek vücut arınır. 

    Su diyetinin; metabolizmayı dengeleyip bağışıklığı güçlendirme, kan basıncını azaltma, kan şekerini düzenleme, yağ yakımını hızlandırma, toksinlerin atılmasını sağlama gibi sayısız faydaları vardır. Baş ağrısı, bronşit, astım, mide şikayetleri, kabızlık, karın şişkinliği, ödem, kas eklem hastalıkları, romatizma, kolesterol, egzama, dermatit, idrar yolu iltihapları gibi hayat kalitesini düşüren birçok kronik hastalığın tedavisinde etkilidir.

    Mutlaka uzman kontrolünde uygulanmalı

    Su diyetinin içeriği ve süresi kişiye özel olarak belirlenir. Kişinin boy ve kilosu, genel sağlık durumu belirleyicidir. Su diyetinde günde en az iki litre su tüketilerek tokluk hissi oluşturulmaya çalışır. Ancak su tek başına besin ihtiyacını karşılayamayacağı için sadece su içilmesi önerilmez. Suyun dışında meyve suları ve sebze çorbaları gibi besinler de diyet programına eklenir. Diyete eklenen besin karbonhidrattan ve proteinden yoksun olmalıdır. Özellikle yeşil yapraklı sebzelerden yapılan çorba tercih edilebilir. 

    Diyete başlandıktan sonra ilk birkaç gün psikolojik olarak zorlanma yaşanır. Genellikle üçüncü günden sonra vücudun toksinlerden temizlenmeye başlanmasıyla birlikte ateş, ağrı, halsizlik, ishal, terleme, ağızda kuruluk gibi reaksiyonlar olabilir. Şikayetler zamanla azalır ve biter.

    Su diyeti uzun süre uygulandığında böbrekler olumsuz etkilenebilir. Kan şekeri seviyesi düşerek tansiyon düşüklüğü, mide bulantısına sebep olabilir. Vücudun besin ihtiyacının uzun süre karşılanmaması nedeniyle güç ve dayanıklılığının azalması, bayılma gibi olumsuzlar yaşanabilir. Su tüketinin mutlaka bir uzman kontrolünde yapılması gerekir.